Fit jajka faszerowane z pastą z awokado

Jajka faszerowane z pastą z awokado i chrzanem to moja fit propozycja na tradycyjną wielkanocną potrawę. Sprawdzą się także jako ciekawa przekąska na rodzinną imprezę lub wieczorne spotkanie z przyjaciółmi. Jeśli mam już dość jajek z pieczarkami czy bułką tartą, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Bardzo proste i szybkie wykonanie i niewiele składników. Zdecydowanie polecam!

Jajka faszerowane z awokado i chrzanem

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 dojrzałe awokado
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cytryny
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Potrzebny czas: 30 minut

PORCJA: 5

  1. Jajka ugotuj na twardo. Zalej zimną wodą i odstaw na kilka minut, a następnie obierz i przekrój na połówki

  2. Wyjmij żółtka i odłóż do miski, po czym dodaj kolejno obrane awokado, chrzan, jogurt i sok cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  3. Wszystko zmiksuj na gładką i jednolitą masę. Następnie małą łyżeczką (lub szprycą) wypełnij dokładnie każde jajko w miejscu, gdzie znajdowało się żółtko.

  4. Faszerowane jajka ułóż na półmisku i dla dekoracji oprósz szczypiorkiem lub koperkiem. Smacznego!Jajka faszerowane z awokado

Szukasz innych przepisów na wielkanocne potrawy niż jajka faszerowane z pastą z awokado? Być może brakuje Ci inspiracji na ciekawą przekąskę? Sprawdź inne moje propozycje potraw, takie jak kolorowe dipy z awokado i buraka, włoska bruschetta z domowym zielonym pesto lub focaccia barese.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top