Smoothie melonowo – arbuzowe z ogórkiem i imbirem

Orzeźwiające mrożone smoothie melonowo – arbuzowe to świetny napój na upalne dni, gdy potrzebujemy nawodnienia i dostarczenia naszemu organizmowi witamin. Dodatek świeżego ogórka idealnie balansuje słodki smak melona, natomiast szczypta imbiru dodaje wigoru i energii. Przygotujesz je w zaledwie 10 minut, pamiętaj tylko o wstawieniu owoców dzień wcześniej do lodówki, aby były odpowiednio schłodzone.

Smoothie arbuzowo -melonowe z ogorkiem i imbirem

Składniki:

  • 2 kubki pokrojonego w kostkę zielonego melona
  • 3 kubki pokrojonego w kostkę i wypestkowanego arbuza
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 świeże średniej wielkości ogórki gruntowe
  • 1/2 łyżeczki świeżego startego imbiru
  • 2 łyżki soku z pomarańczy

Wykonanie:

Potrzebny czas: 10 min..

PORCJE: 2

  1. Melona i arbuza przełóż do oddzielnych plastikowych pojemników i wstaw do lodówki na minimum 4 godziny lub na całą noc.

  2. Następnie mrożone owoce wyjmij z zamrażarki i odstaw na około 10 minut.

  3. Po tym czasie melona przełóż do blendera, dodaj pokrojone w kostkę świeże ogórki i sok z cytryny. Dokładnie zmiksuj i wlej po równo do dwóch wysokich szklanek.

  4. Następnie do blendera dodaj arbuza, imbir i sok pomarańczowy. Dokładnie zblenduj i uzupełnij szklanki.

Czy moje smoothie melonowo – arbuzowe z ogórkiem i imbirem przyniosło Ci chwilę orzeźwienia? Sprawdź także inne z moich pomysłów na napoje, takie jak mrożony koktajl truskawkowy z syropem klonowym lub orzeźwiające espresso z tonikiem.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przewiń do góry